Табло
Разделно хранене – пълна енциклопедия
Разделно хранене – за всеки
Разделно хранене
Рецепти за разделно хранене
Комбиниране на храните и храносмилане
Пълен със сила за живот, не пълен за цял живот
Разделно хранене за всеки
 Рецепти за разделно хранене Не е нужно да изпитвате лишения, за да намалите телесното си тегло и да увеличите своята жизнена енергия.  Не е нужно да се подлагате на трудни и продължителни хранителни режими. Забравете за ограничаващите диети.
Вие можете да ядете всичко с Програмата на разделно хранене. Запознайте се с правилното комбиниране на храните и се насладете на разнообразните и здравословни рецепти, включени в тази книга. Ще извлечете максимална полза за своето здраве, ако изберете от супите, предястията, основните ястия, десертите и междинните закуски, включени в тази книги. Изданието включва над 120 бързи и вкусни рецепти, същност на разделното хранене и всичко, което ви интересува за правилното съчетаване на храните. .


Автор:
Александра Танева
Цена: 6,70 лв.
ISBN: 945-792-353-4 
< Предишна   Следваща >
СУПЕР ПРОМОЦИЯ

През този месец  всеки, който поръча 2  книги за разделното хранене, получава 40 % търговска отстъпка.

За поръчки: e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите .

Доставка - 4.00 лв.

Очаквайте  най-новата книга за разделно хранене на световно известния руски лекар проф. д-р Борис Смолянски на цена 4.99 лв.!

Очаквайте още кратка енциклопедия на разделното хранене на цена 4.50 лв., както и Разделно хранене - кратка кулинарна книга с рецепти на цена 4.99 лв.

 
Ако не правите нищо друго...

Трябва да се научим да поемаме отговорност за своето здраве.

Продължава...
 
Отслабване с разделно хранене

        Тази програма на хранене ще ви помогне да намалите излишното си телесно тегло. Но ако искате да отслабнете чувствително, можете все пак да се наслаждавате на ти добри хранения всеки ден и на междинни закуски, но за целта следват някои полезни съвети и примерна едноседмична програма за отслабване

Продължава...
 
Знаете ли че . . .

• Тъмнозелените листа на марулята и зелето съдържат много повече витамини и минерали от по-светлите.

Продължава...
 
Прочистване с разделно хранене

          Преди да се премине към разделно хранене, организмът трябва да бъде пречистен.

          Как да преминем към разделното диетично хранене и отслабване?

Продължава...
 
Възвръщане на нормалното тегло

Пълната енциклопедия на разделното хранене си поставя задачата през следващите няколко седмици или месеци да ви помогне да възвърнете нормалното си тегло.

Продължава...
 
Разделно хранене и предстящите празници
Предлагаме Ви няколко актуални рецепти от разделното хранене за предстоящите празници.
Продължава...
 
Съвети за намаляване химическия товар върху тялото

Търсете екологично чиста храна

• Когато е възможно, избирайте екологично чисти продукти. В някои области производителите на екологично чисти храни се стремят да осигуряват продукцията си на по-достъпни цени.

Продължава...
 
"За" и "против" разделното хранене

        Споровете за необходимостта от разделното хранене не затихват от момента на създаването на тази теория. Някои го смятат за едва ли не вълшебно средство срещу излишните килограми и панацея за много болести, а други са убедени, че тази диета не само не носи никаква полза, но и нанася вреда на здравето.

Продължава...
 
Примерно седмично меню

Следващите предложения за седмично меню не са задължителни; целта им е единствено да ви дадат някакви идеи, за да започнете програмата за разделно хранене.

Продължава...
 
Четири начина за подобряване на храносмилането

1. Ако бобовите храни са ви причинявали дискомфорт в миналото, не се отказвайте от тях, а се опитайте да ги съчетавате само със салати или зеленчуци, вместо с други нишестени или протеинови храни.

Продължава...
 
Изпробвани любими рецепти

Тук няма да намерите сложни рецепти, достойни само за главни готвачи в реномирани ресторанти, а лесни и достъпни ястия, които се приготвят много бързо от масово предлагани продукти. Те са вкусни и дават добри резултати.

Продължава...
 
Комбинирането на храните – изкуството да се храним правилно


         Оптималното храносмилане зависи от редица фактори, най-важните от които са спазването на киселинния баланс и правилното комбиниране на храните, известно с по-популярното име разделно хранене. На практика съблюдаването на принципите на разделното хранене до голяма степен удовлетворява и изискването за спазване на алкално-киселинното равновесие  в организма.

Продължава...
 
Лесен начин за намаляване влиянието на стреса

Стрес, съществително  име, означава  напрежение; принудително влияние; физически, емоционален или ментален натиск;
Стресов фактор, съществително име, означава агент или фактор, който причинява стрес;
Стресиран, прилагателно име, означава изтощен или неспособен поради психологически стрес.

Продължава...
 
Разделно хранене за здравословно намаляване на теглото

Разделно хранене за здравословно намаляване на теглото

Разделното хранене е несравнимо по-разумно от придържането към една или друга диета. Преди се тревожех за всичко, което слагах в устата, от страх да не напълнея. Но благодарение на разделното хранене нито гладувам, нито преяждам. Щом усетя, че съм се нахранила, просто преставам да ям. Разделното хранене освобождава.
Последователка на разделното хранене на 26 години

 

Продължава...
 
Изпробвани съвети за стабилизиране нивото на кръвната захар

Запазете си час при вашия лекар
Не забравяйте, че първото, което трябва да направите, ако се съмнявате, че имате проблеми с кръвната захар, е да се видите с вашия лекар.

Продължава...
 
Съвети за справяне с хранителните алергии

Сред най-успешните начини за справяне с чувствителността към определени храни, които съм открила, е да се даде възможност на храносмилателната система да работи ефикасно.

Продължава...
 
Физическата активност за намаляване на теглото

Напълняването, особено след тридесетата година, до  голяма степен е свързано с начина на живот. Раздвижете се, подобрете настроението си независимо от това дали сте в напреднала възраст или младостта е ваш спътник.

Продължава...
 
Диабет

     Ще се спрем на ефекта от разделното хранене при диабет. Във века, в който живеем, захарната болест взема все по-големи размери в цяла Европа; не са пощадени и българите. За съжаление, немалък процент от боледуващите са в млада възраст. Голямо значение за развитие на болестта има генетичното предразположение.
Един от най-важните отключващи моменти е неправилният начин на хранене.

Продължава...
 
Добри хранителни комбинации
Най-важният аспект на разделното хранене се състои в това, че храните трябва да се комбинират правилно. Като например:
Продължава...
 
Разделното хранене и морето
 Добре би било да се  консумират протеинови основни ястия на обяд, когато е необходимо повече време за правилното храносмилане, но все пак изборът е Ваш.   
Продължава...
 
Диетата - 60

Диетата “Минус 60” е новият световен хит. Принципът е лесен - разделно хранене и неядене след 18 ч. вечерта.

Продължава...
 
Рецепти за разделно хранене за празничната трапеза

Представяме Ви не сложни рецепти, достойни само за главни готвачи в реномирани ресторанти, а лесни и достъпни ястия, които се приготвят много бързо от масово предлагани продукти.

Продължава...
 
Разделно хранене за здраве

Изследванията и огромният човешки опит показват, че навикът да се яде безразборно неизменно води до болести.

Продължава...
 
Програма за почистване на кожата

      Колко важна роля играе кожата при здравословното детоксикиране и как, заедно с белите дробове, лимфната система, бъбреците, черния дроб и дебелото черво тя е важен път за отделяне на отпадъчните продукти.

Продължава...
 
Как да преминем към разделно хранене

       На базата на пречистения организъм вече може да приложим съвременния здравословен подход на раздел­ното хранене. Той е в състояние да ви осигури добро здраве.

 

Продължава...
 
Повече от петдесет прекрасни рецепти за разделно хранене

          Предоставяме ви откъс от раздела с рецептите на  Пълна енциклопедия на разделното хранене, където ще откриете много бързи и лесни за приготвяне ястия, с които да започнете. Тук няма да намерите сложни рецепти, ...

Продължава...
 
Комбиниране на храните
Съществуват различни митове за комбиниране на храните – теорията, че определени храни не би трябвало да се консумират заедно, особено въглехидратни  (такива като хляб, картофи и риба) и зърнени с протеинови (като месо или риба). Теорията предполага също, че плодовете не би трябвало да се комбинират с каквото и да било.
 
Съвети за подобряване на храносмилането и редовен стомах


Винаги закусвайте

Плодовата закуска е освежаващо начало на деня и съвсем лека алтернатива за хората, на които не им се яде рано сутрин.

Продължава...
 
Хранителни комбинации, които трябва да се избягват
       Съществуват много храни, които не се комбинират добре. Чаят пречи усвояването на желязото, затова е по-добре да го пиете между храненията, отколкото да го приемате по време на хранене. Също така няколко минерала (като калций и желязо) затрудняват абсорбацията и тялото не ги усвоява както трябва, когато са комбинирани. Ако се приемат хранителни добавки с калций или желязо, таблетките с желязо би следвало да се приемат с храна, докато калциевите таблетки – точно преди да си легнете.
Продължава...
 
Разделното хранене и здравето

       Прекият резултат от правилното съчетаване на храните (т.е. от разделното хранене) е постигането на едно перманентно добро храносмилане. Много хора, въвели този диетичен принцип в храненето си, заявяват, че още в първите дни са избягнали чувството за тежест в стомаха и умората, които неизбежно са съпътствали всеки по-обилен обяд или вечеря.

Продължава...
 
Разделно хранене и задържането на течности

 

Напълняването не винаги е резултат от прекалено много калории.

Продължава...
 
Детоксикация и разделно хранене

Детоксикация и разделно хранене

Методи за почистването на кожата и дихателни техники

Принципът на детоксикацията е основа на натуропатичната медицина и е неразривно свързан с нейните традиции. Гладуването и въздържането от консумацията на твърди храни също е  свързано с медицинските и религиозните практики по цял свят.

Продължава...
 
Химия на разделното хранене

     Много лекари са на мнение, че темата за киселинообразуващите и алкалообразуващите храни е от изключително значение за подобряването и поддържането на здравето и доброто самочувствие. Постигането на нужното равновесие между киселинообразуващи и алкалообразуващи храни не се отнася само за разделното хранене и веднъж обяснено, няма нужда повече от нашето внимание.

Продължава...
 
Разделно хранене за подобряване на здравето

        Нека видим как разделното хранене може да ни помогне при някои здравословни проблеми, в това число: наднормено тегло, задържане на течности, храносмилателни проблеми, хранителни алергии, ниско ниво на кръвната захар, кожни проблеми и свързани със стреса заболявания. Разбира се, разделното хранене е само една от полезните практики, с чиято помощ можете да подобрите здравето си, затова в следващите глави ще намерите също така много други съвети.

Продължава...
 
Разделно хранене и кръвна захар

Повечето хора познават не особено приятното усещане за празнота и съвсем слаб световъртеж, когато са останали по-дълго време без храна.

Продължава...
 
Храносмилателни ензими
         Храносмилателните ензими се отделят в точно определени количества и в определено време. За различните храни са необходими различни храносмилателни секреции. За въглехидратите са необходими ензими, разграждащи въглехидратите, докато за протеините – ензими, разграждащи протеините и т. н. Познаването на храносмилателния процес е накарало много здравни специалисти да препоръчват правилно комбиниране на храните, правилата за което следват накратко:

Продължава...
 
Факти
Не съществува здрава основа за тези идеи. Ако теориите за комбинирането на храните отговарят на истината, човечеството нямаше да е оцеляло според тази гледна точка, тъй като много основни храни съдържат комбинация на протеини и въглехидрати в един хранителен продукт. Това се отнася за храни като бобовите, зърнените, семената и кърмата.
Продължава...
 
Прекрасно лято с разделно и вегетарианско хранене

Наслаждавайте се на лятото с рецептите за превъзходни междинни закуски, предястия и бързи обеди  подходящи за разделно и вегетарианско хранене.

Продължава...
 
© Всички права запазени, Издателство ,,СКОРПИО'', 2008 - 2016, www.razdelnohranene.com
Контакти с нас | Правна информация | Конфиденциалност | Отказ от отговорност| Връзки| Често задавани въпроси